Besplatni sadržaji o svetoj Hildegardi: molitve i citati, devetnica, recepti, savjeti za život i zdravlje…

Prevoditeljica knjige “Sv. Hildegarda i hrana kao lijek” prof. Višnja Bartolović pokrenula je internetsku stranicu s besplatnim sadržajem o svetoj Hildegardi, odnosno molitvama i citatima svetice, devetnicom, receptima, savjetima za život i zdravlje. Ona i sama svjedoči kako je recepturu sv. Hildegarde otkrila nakon trpljenja od mnogih bolesti te kako joj je pomogla u izlječenju,…

Autor: Vjerujem.hr
event 08.04.2025.
Photo: Igor Kralj/Pixsell

Prevoditeljica knjige “Sv. Hildegarda i hrana kao lijek” prof. Višnja Bartolović pokrenula je internetsku stranicu s besplatnim sadržajem o svetoj Hildegardi, odnosno molitvama i citatima svetice, devetnicom, receptima, savjetima za život i zdravlje. Ona i sama svjedoči kako je recepturu sv. Hildegarde otkrila nakon trpljenja od mnogih bolesti te kako joj je pomogla u izlječenju, ali i želji nakon toga da ona sama pomogne drugima.

“Prije 35 godina imala sam ozbiljne zdravstvene probleme: gastritis, rosaceu i česte infekcije uzrokovane stresnim poslom i ratnim zbivanjima u domovini Hrvatskoj”, kaže prof. Višnja Bartolović, prevoditeljica knjige “Sv. Hildegarda i hrana kao lijek”, “onda sam na jednom od svojih poslovnih putovanja u Austriji dobila na poklon knjigu o medicini sv. Hildegarde iz Bingena, mističarke iz 12. stoljeća i utemeljiteljice fitoterapije u Europi”.

“Ono što sam otkrila u toj knjizi dovelo me je do spoznaje da je gotovo sve što činim potpuno pogrješno. A ja sam mislila da se hranim i živim zdravo! Te nove spoznaje su mi promijenile život i dovele me do uzroka i rješenja mojih zdravstvenih problema. Od 2016. godine održavam seminare o Hildegardinim savjetima za tjelesno i duhovno zdravlje, tako da su te spoznaje i savjeti pomogli mnogima”, kaže Višnja Bartolović, dodajući kako da svi ljudi zaslužuju znati kako nadvladati stres, postati čvršće i otpornije osobe te pobijediti u životnim izazovima.

“Osobito to vrijedi za poslovne žene i poduzetnice koje nerijetko nose dvostruki teret zaposlene žene te supruge i majke. Ono što nam može najviše pomoći jest svijest da svaki izazov s kojim se suočavamo ima potencijal dovesti nas do svetosti, ako taj izazov prihvatimo”, kaže ona i dodaje kako je u prošlih 30 godina pomogla brojnim ženama u stresu da pronađu smisao u izazovima i patnjama, dublje se povežu sa svojim Stvoriteljem te dopuste da ih On uzdigne.

“Pomažem poslovnim ženama da se dublje povežu s Bogom, kako bi se oslobodile stresa, pronašle unutarnji mir, ostvarile kvalitetne međuljudske odnose i postale što učinkovitije i sretnije. U svom sam poslu kao poduzetnica prethodnih deset godina bila prisiljena naučiti kako upravljati stresnim situacijama, počevši od otvaranja firme i samostalnog vođenja posla do nezamislivih situacija s klijentima koji ne poštuju dogovore ili ne plaćaju, ili ne plaćaju na vrijeme. Radila sam osnovne marketinške pogrješke, nedostajalo mi je znanje iz područja ekonomije i prava, i mnogo toga drugog”, objašnjava ona i navodi kako je zbog toga i otvorila internetsku stranicu s bogatim sadržajem o svetoj Hildegardi, njezinoj medicini za dušu i tijelu te mnoštvom savjeta kako kvalitetnije živjeti, hraniti se i obogatiti svoj duhovni život i svakodnevicu.

Više možete doznati ovdje.

Prof. Višnja Bartolović redovita je suradnica portala Vjerujem.hr, gdje uređuje i vodi rubriku “Višnjin kutak” s preporukama i receptima sv. Hildegarde za duhovno, duševno i tjelesno zdravlje.

Pročitaj više

MOGUĆE JE da Veliku subotu „najčešće zanemarimo u Vazmenom trodnevlju, nestrpljivi da prijeđemo od križa Velikoga petka do uskrsnog ‘Aleluja’.”[1] Kako se to ne bi dogodilo i nama, možemo se usredotočiti na žene koje su u svim trenucima bile uz našu Gospu. „Za njih je, kao i za nas, to bio najmračniji čas. Ali se…

Velika subota dan je tišine. Krist je u petak preminuo na Golgoti i njegovo tijelo položeno je u grob. Vrijeme je iščekivanja i nade. Evanđelja opisuju taj dramatičan trenutak u ljudskoj povijesti, a mi želimo provjeriti svoja znanja o tim zbivanjima. Iskušajte svoje znanje i u ovomo trećem nastavku kviza našeg portala uoči ovogodišnjeg Uskrsa!

Za uskrsni ručak obično se poslužuje janjeće ili teleće pečenje, koje toga dana treba biti savršeno. Iz „Samostanske kuharice“ s. Anice Jozić, koja nas je pratila cijelo vrijeme korizme s posnim receptima, izdvojili smo njezinu preporuku i recept za dobro pečenje. Kako za pečenu janjetinu, tako i za pečenu teletinu. Za pečenu janjetinu, s. Anica…